Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu

Palačinke à la sarma

- Recept by coolinarika.com -

Fantastične palačinke à la sarma sa šampinjonima i finim mljevenim mesom ukusne su za svako godišnje doba.

  • 70 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Palačinke à la sarma

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  2. Na zagrijanom ulju popecite na listiće narezane gljive sve dok tekućina ne ispari. Dodajte meso i nastavite zagrijavati uz miješanje dok se meso ne popeče. Smjesu ohladite, a zatim u nju umiješajte pripremljeni Fant.
  3. Mješavini za palačinke dodajte vodu i umiješajte jednoličnu glatku smjesu te je ostavite stajati 15 minuta.
  4. Od dobivene smjese na zagrijanoj tavici Ø 20 cm ispecite tanke palačinke. Gotove palačinke nadjenite pripremljenim mesnim nadjevom, zamotajte i jednu uz drugu posložite u vatrostalnu posudu. Prelijte vrhnjem i pospite naribanim sirom.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 35 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnožutu boju.

Savjet: Palačinke à la sarma ukusne su u svim godišnjim dobima pa uz njih poslužite sezonsku salatu.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 662 kcal / 2.767 kJ
Masti 37,42 g
- zasićene masne kiseline 13,66 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 12,32 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 9,33 g
Vlakna 1,73 g
Sol 0,47 g
Vitamin A 380,97 μg
Vitamin D 60,24 μg
Niacin 9,10 mg
Pantotenska kiselina 1,65 mg
Kalcij 244,21 mg
Fosfor 295,36 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola