Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu

Pikantna sarma iz pećnice

- Recept by coolinarika.com -

Modificirajte pripremu sarme na način da dodate kobasicu i pripremu preusmjerite u pećnicu i uživat ćete u pikantnim zalogajima.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
  • 4 osobe
Pikantna sarma iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Odvojite listove kupusa i izrežite zadebljali dio korijena.
  2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  3. Mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, sitno nasjeckanu kobasicu te dobro promiješajte.
  4. Na list kupusa stavite dio smjese, savijte u sarmu i krajeve dobro uvijte.
  5. U vatrostalnu posudu premazanu uljem stavite pasiranu rajčicu, sol, crvenu mljevenu papriku, malo narezanog kupusa i malo vode.
  6. Na to posložite sarmice, a preko njih rasporedite ploške pancete. Po potrebi dodajte još malo vode da prekrije sarmice.
  7. Poklopljeno stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 1 sat. Na pola pečenja otklopite i nastavite peći.

Posluživanje: Tople sarmice poslužite s kuhanim krumpirom.

Savjet: Ako vam se čini da imate puno tekućine, umiješajte 1–2 žličice Gussnela razmućenog u malo vode i dobit ćete ukusan umak.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 1219 kcal / 5.095 kJ
Masti 48,13 g
- zasićene masne kiseline 15,84 g
- jednostruko nezasićene masne kiseline 19,58 g
- višestruko nezasićene masne kiseline 9,87 g
Ugljikohidrati 168,10 g
Vlakna 4,06 g
Bjelančevine 36,10 g
Sol 0,43 g
Vitamin A 755,84 μg
Vitamin D 20,36 μg
Niacin 15,47 mg
Pantotenska kiselina 1,48 mg
Kalij 1.504,31 mg
Fosfor 398,83 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Fine salate

Laganini užitak