Crumble s dunjama

Uživajte u hrskavom desertu s dunjama i bademima povezanim s džemom od marelica.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Crumble s dunjama

Sastojci

Za posip

Priprema

  1. Pomiješajte glatko i oštro brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo, dodajte mljevene bademe, vanilin šećer, hladan maslac narezan na listiće i električnom miješalicom izradite mrvičasto tijesto.
  2. Dodajte žumanjke, promiješajte i tijesto rasporedite u kalup za pite (32x22 cm) obložen papirom za pečenje. Rukom pritisnite tijesto da dobijete podlogu.
  3. Premažite džemom od marelica. Preko tijesta rasporedite naribane dunje koje ste nakapali limunovim sokom.
  4. Za posip pomiješajte brašno, listiće badema, smeđi šećer, zobene pahuljice, cimet šećer, vanilin šećer i smeđi šećer i prelijte otopljenim maslacem. Sve dobro promiješajte da dobijete mrvičastu strukturu i pospite po dunjama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.

Posluživanje: Crumble s dunjama grabite žlicom za posluživanje, pospite  šećerom u prahu i poslužite. Možete ga poslužiti i sa sladoledom od vanilije ili sa šlagom.

Savjet: Posip možete napraviti i malo ranije i kratko ohladiti u zamrzivaču. Na taj će se način usporiti otapanje maslaca, tijesto će tijekom pečenja zadržati svoju mrvičastu strukturu, pa će kolač biti još hrskaviji.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima