Dolcelini princes uštipci

Tradicionalni uštipci od parena tijesta često su završavali neuspjehom, a uz pomoć već napola dovršena tijesta i kreme Dolcelini princes uštipci uvijek uspijevaju.

  • 70 min
  • Jednostavno
Dolcelini princes uštipci

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

  • 600 ml mlijeka
  • 60-100 g šećera

Priprema

  1. U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu, otopljeni margarin te dobro miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude.
  2. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja. Žlicom ili uz pomoć vrećice oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha na namašćeni pleh. Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje.
  3. Pecite 30 minuta na 200°C i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.
  4. U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije Princes uštipaka Dolcela te promiješajte. Kremu miješajte električnom mješalicom najvećom brzinom 3 minute.
  5. Pečene i ohlađene uštipke prerežite, napunite kremom, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i poklopite.

Posluživanje: Dobro ohlađene princes uštipke prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Savjet: Prije nego tijesto stavite peći, poškropite ga hladnom vodom.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...