Juneći odresci u umaku alla pašticada

Već sam spomen pašticade mami sline, a još uz jednostavnu junetinu i njoke, ključan dodatak je samo pekmez od šljiva.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Juneći odresci u umaku alla pašticada

Sastojci

Priprema

  1. U široj tavi zagrijte maslinovo ulje.
  2. Odreske s jedne strane umočite u brašno i stavite na zagrijano ulje. Popecite s jedne strane, pa zatim s druge.
  3. Za to vrijeme povrće (mrkvu, celer, luk i češnjak) naribajte ili usitnite u sjeckalici.
  4. Meso izvadite, a na zagrijano ulje stavite usitnjeno povrće i kratko popecite.
  5. Vratite meso, pospite Vegetom, timijanom i podlijte vodom.
  6. Poklopljeno pirjajte na laganoj vatri uz povremeno okretanje mesa oko 1 sat, odnosno da meso omekša.
  7. Na pola pirjanja dodajte vino, pasiranu rajčicu, pekmez, posolite i popaprite.

Posluživanje: Juneće odreske u umaku a̕ la pašticada pospite nasjeckanim peršinom i poslužite s njokima.

Ajvar

Razmazi svoje nepce