Punjeni jastučići

Zasigurno jedan od najbržih način da uživate u slasnom desertu je da pekmezom od šljiva napunite lisnato tijesto. Dodatno iznenađenje nepcu bit će dodatak narezanih kockica zrelih jabuka i krušaka koje se sljubljuju s pekmezom.

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Punjeni jastučići

Sastojci

Priprema

  1. Jabuku i krušku ogulite, očistite, narežite na sitnije kockice te ih pomiješajte s pekmezom od šljiva.
  2. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i narežite na jednake pravokutnike. Na pola pravokutnika rasporedite pripremljeni nadjev tako da 1 cm od ruba ostanu nenamazani.
  3. Na drugom tijestu urežite proreze (također pazite da ostane 1 cm uz rub neprerezano).
  4. Narezano tijesto preklopite preko namazanog i lagano pritisnite rubove.
  5. Žumanjak dobro istucite, pomiješajte s mlijekom i premažite preko tijesta.
  6. Pripremljene jastučiće posložite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 - 20 minuta.

Posluživanje: Jastučiće pospite vanilin šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Za nadjev, jabuke i kruške moraju biti zrele i slatke kako bi se ljepše sljubile s pekmezom

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma