Ružice s pekmezom

Ljubitelji dizanog tijesta zasigurno dolaze na svoje. Jednostavne ružice oplemenjene su pekmezom od šljiva pa je užitak time još veći.

  • 140 min
  • Srednje zahtjevno
Ružice s pekmezom

Priprema

  1. Brašnu dodajte sol, instant kvasac, prašak za pecivo, vanilin šećer, šećer, jaje, otopljeni maslac i dodajući toplo mlijeko zamijesite glatko tijesto.
  2. Stavite u nauljenu posudu, prekrijte i ostavite na toplom da se diže 1 sat (dok se volumen ne udvostruči).
  3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi 0,5 cm debljine (60x30 cm). Premažite pekmezom, pospite grožđicama i zarolajte. Narežite rolice (2 cm) i posložite u posudu za pečenje (40x30 cm) obloženu papirom za pečenje.
  4. Ostavite pokriveno stajati 30 minuta, a zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
  5. Pečene ružice odmah premažite maslacem i ostavite da se ohlade.

Posluživanje: Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet: Na pola pečenja prekrijte ih papirom za pečenje da ne dobiju pretamnu boju.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!