Orijentalna juha od bundeve
- Recept by coolinarika.com -Fini orijentalni okus u juhi od bundeve s kokosovim mlijekom i kaduljom bit će pravo otkriće za vaše kulinarsko iskustvo.
Priprema
Bundevu očistite i narežite na kockice. U tavicu na dobro zagrijano ulje stavite listiće kadulje i pržite ih dok ne povenu pa ih bacite. Na to ulje stavite kockice bundeve posute brašnom i pržite ih na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Pečene kockice izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Sadržaj vrećice krem juhe uspite u 600 ml hladne vode, pomiješajte s kokosovim mlijekom i dodajte naribani đumbir. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestanp miješajući.
Posluživanje: Poslužite posutu poprženim kockicama bundeve i čipsom od kokosa.
Savjet: Umjesto hokkaido bundeve možete upotrijebiti i običnu muškatnu bundevu.