Princes uštipci s kokosom i čokoladom

Izrada ove izazovne slastice siguran je uspjeh s Dolcelom, a kremu možete i dodatno obogatiti kokosom, lješnjacima, kavom ili čokoladom...

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Princes uštipci s kokosom i čokoladom

Sastojci

  • 1 Princes uštipci Dolcela
  • 170 ml vode
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 50 g kokos brašna
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 25 g maslaca

Priprema

  1. U posudu uspite mješavinu za tijesto, dodajte toplu vodu, otopljeni maslac te dobro miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od posude.
  2. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte jaja.
  3. Žlicom ili uz pomoć slastičarske vrećice na namašćeni lim za pečenje obložen papirom oblikujte tijesto u hrpice veličine oraha (oko 20 komada). Pripazite na razmak da se rastući pri pečenju ne spoje.
  4. Pecite 30-35 minuta na 200 °C i za to vrijeme pećnicu ne otvarajte.

Za kremu

  1. U visoku posudu ulijte hladno mlijeko. Dodajte mu šećer, prašak za kremu iz kutije Princes uštipaka Dolcela i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom 3 minute.
  2. Dodajte kokosovo brašno i još kratko promiješajte.
  3. Pečene i ohlađene uštipke pažljivo prerežite. Donji dio napunite kremom, poklopite s kapicom i stavite kratko u hladnjak.
  4. Maslac rastopite i kuhajte neprestano miješajući na laganoj vatri dok ne postane proziran. Uklonite ga s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i poklopite. Nakon 2-3 minute otklopite i dobro izmiješajte tako da dobijete glatku smjesu.
  5. Pustite da se malo ohladi kako bi se lagano zgusnula, ali pazite da ostane tekuća. Prelijte ju preko princes uštipaka i stavite u hladnjak do posluživanja.

Posluživanje: Poslužite dobro rashlađene.

Savjet: Umjesto čokolade možete samo posuti šećerom u prahu.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus