Špinat

Špinat

Superjunak među povrćem!

Špinat, taj zeleni junak vaših stolova, omiljen je među svim generacijama zbog svog prepoznatljivog okusa.

Kako bi priprema bila što jednostavnija, dolazi u praktičnom pakiranju u obliku briketa za lako doziranje količine koja vam uistinu treba. Kako bi njegova super svojstva iskoristili za što raznolikije okuse, na pakiranju se nalaze ideje za vaša nova super (d)jela!  

Ukratko...

Prirodni izvor vitamina i minerala • Niska kalorična vrijednost • Porcionirano - špinat u briketima • Posebno se preporuča djeci i mladima

Umak od špinata (za 4 osobe): na malo masnoće (ulje ili maslac) popržite brašno, zalijte ga mlijekom i prokuhajte. Dodajte zamrznuti špinat i sjeckani češnjak te posolite i popaprite. Uz povremeno miješanje kuhajte oko 15 minuta. Ako želite, na kraju umiješajte vrhnje.... prikaži još Umak od špinata (za 4 osobe): na malo masnoće (ulje ili maslac) popržite brašno, zalijte ga mlijekom i prokuhajte. Dodajte zamrznuti špinat i sjeckani češnjak te posolite i popaprite. Uz povremeno miješanje kuhajte oko 15 minuta. Ako želite, na kraju umiješajte vrhnje. Priprema u mikrovalnoj pećnici: zamrznuti špinat stavite u posudu, prelijte ga vodom i posolite po želji. Zagrijavajte ga u mikrovalnoj pećnici 10 minuta na 900 W, a zatim pripremajte kao svježi sjeckani špinat. Osim izvrsnog umaka od špinata, ovu visokovrijednu namirnicu možete upotrijebiti i kao dodatak lazanjama, mesnim štrucama i raznim savijačama.

špinat

  • Čuvati: na - 18°C do datuma otisnutog na pakiranju; na - 12°C 1 mjesec; na - 6°C 1 tjedan. Jednom odmrznuti proizvod ne ponovo zamrzavati.
  • Trajanje: 24 mjeseca.
  • Pakiranje: 450 g

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 26 kcal
Energetska vrijednost 108 kJ
Ukupno bjelančevina 3.1 g
Ukupno ugljikohidrata 0.5 g
– od toga: šećeri 0.5 g
Ukupno masti 0.8 g
– od toga: zasićene masne kiseline 0.1 g
Natrij (Na) 0.05 g
prikaži sve
Izvor: Podravka d.d. Na 100 g proizvoda

Pogledajte slične proizvode

učitavam proizvode
Vege na tanjuru

Gurmani biljojedi