Preskoči na: glavni sadržaj | pretraživanje

Lino i u nagradnoj križaljci

30.03.2012. Sračinec

Pogledajte sadržaj vezan uz ovaj članak:

Nitko nije bio razočaran ili tužan, svi su iz dvorane otišli s najvećim osmijehom na licu i pitanjem: Kad će opet Lino višebojac?

Lino višebojac - bio je točan odgovor u nagradnoj križaljci školskog lista

Školski časopis Duga koji donosi pregled svih aktivnosti OŠ Sračinec ove je godine imao posebni dodatak - nagradnu križaljku. Rješenje je glasilo „Lino višebojac", a na šarene kupone s likom medvjedića Lina upisalo ga je nekoliko stotina učenika. Ubacili su ih u veliku kutiju s Linovim likom koji se tako danima prije Lino višebojca zapravo počeo udomaćivati u njihovoj školi. Medvjedić je uskoro virio s brojnih crteža, okružen crveno-bijelim srcima smiješio se s velikih plakata, zaigrao se na šarenim transparentima, a pronašao je svoje mjesto i na majicama i kapama navijača. No najvažnije je da se smjestio u svaku dječju dušu i obogatio dječje snove i nadanja. Mnogi su se nadali da će baš njihov kupon osvojiti nagradu ili pak da će njihov razredni kolega biti najbolji, neki su sanjali da će stati na pobjedničko postolje, a neki da će svojim nastupom zadiviti cijelu dvoranu.

Lino i u nagradnoj križaljci

Neki su svoje želje i ostvarili. Primjerice učenica petog razreda Marija Paljak, iako gotovo najsitnija višebojka, od početka je vjerovala u svoje mogućnosti. Pouzdavala se u svoju borbenost te kondiciju i spretnost koju stječe trenirajući tenis i sa 110 osvojenih bodova osvojila je prvo mjesto. Pobjedničkom peharu nadao se i učenik šestog razreda Dino Kuhar i kada je na put ostvarenja njegovog sna stao godinu dana stariji Luka Lukčić koji je kao i on osvojio 130 bodova, Dino je bez puno razmišljanja za pripetavanje izabrao nogomet. Bio je uvjeren da će mu redovni treninzi u lokalnom nogometnom klubu pomoći i to se i dogodilo.

Lino i u nagradnoj križaljci

Želja za pobjedom izvukla je Marina Ciglara iz navijačkog osmog razreda na parket sportske dvorane gdje ga je za dvoboj pod koševima čekao nogometaš Slaven Belupa Bojan Vručina i donijela mu nagradu - poklon paket Podravke. Nastojanje da pokaže da i cure znaju igrati nogomet motiviralo je osmašicu Nikolinu Šokman za natjecanje protiv golmana Mrmića. I to dvojice - starijeg Marijana koji se kiti medaljom sa svjetskog nogometnog prvenstva i mlađeg Antu koji u NK Varaždin gradi karijeru nastojeći doseći „vatrenog" tatu. I bila je uspješna šaljući neobranjivi udarac u kut gola.

Lino i u nagradnoj križaljci

Zvjezdane trenutke doživjela je i učenica četvrtog razreda Mia Šokman koja je nagrađena za tople stihove o značenju boja u njenom dječjem svijetu, mala Mia Habek koja je uz odličnu masku nosila i transparent na kojem je pisalo Volimo sport, volimo Čokolino, u svemu pobjeđujemo i baš nam je fino, te odlične gimnastičarke koje su za svoj nastup uz grickalice Lino višebojac osvojile i pozivnicu za nastup u finalu. Antonio Ivek, Domagoj Ladić i Ivan Miko bili su pak najsretniji u izvlačenju nagrada za vrijedne rješavače nagradne križaljke. No najvažnije je da nitko nije bio razočaran ili tužan, svi su iz dvorane otišli s najvećim osmijehom na licu i pitanjem: Kad će opet Lino višebojac?

Komentiraj

Upišite Vaš komentar ili prijedlog vezan uz sadržaj.

Komentiraj

Pošalji prijatelju

Znate nekog koga bi ovaj članak mogao zanimati? Ništa lakše, upišite podatke, dodajte komentar i pošaljite.

Pošalji prijatelju

Podijeli na:

Dodatni sadržaji

Linkovi na servise kod kojih su objavljeni dodatni sadržaji.
Webwww.lino.eu/dogadjanja/lino-visebojac
Foto/photos/podravka/tags/linovisebojacossracinec/
Facebook

Preskoči na: glavni sadržaj | glavna navigacija | pretraživanje