Preskoči na: glavni sadržaj | pretraživanje

Hrvatska kreativnost - "Best of the best"

07.12.2007. Zagreb

Pogledajte sadržaj vezan uz ovaj članak:

Prestižni međunarodni natječaj Red Dot Design Award dodijelio je nagradu "Red Dot: Best of the Best" za Podravku i marketinšku agenciju Bruketa&ŽinićOM

Hrvatska kreativnost -

Red Dot Design Award je natječaj koji se svake godine održava u Essenu u Njemačkoj u organizaciji Design Zentrum Nordrhein Westfalen, vodeće svjetske dizajnerske institucije. Smatra se jednim od najvažnijih svjetskih natječaja za dizajn. U posljednjih pet godina marketinška agencija Bruketa&ŽinićOM osvojila je 7 nagrada Red Dot, uglavnom za Podravkine projekte. Tijekom posjeta Zagrebu prije dvije godine Vito Oražem, upravni direktor centra za dizajn Nordrhein Westfalen, za jedan je hrvatski dnevni list izjavio: "Među hrvatskim tvrtkama najprepoznatljiviji dizajn ima svakako Podravka. Gotovo na svim svjetskim tržištima znaju za Podravku. Osim toga, Podravka je dobila Red Dot, a to je više nego dovoljan dokaz kvalitete dizajna. Od dizajnerskih tvrtki trenutačno je najpoznatija Bruketa & Žinić..."

Na ovogodišnjem Red Dot-u bilo je prijavljeno rekordnih 3880 radova iz 34 zemlje, a samo je 27 radova nagrađeno.

Prestižnu nagradu "Red Dot: Best of the Best" osvojio je rad "Ulomak iz vječne rasprave o srcu", godišnji izvještaj koji je za Podravku pripremila marketinška agencija Bruketa&ŽinićOM . Godišnji izvještaj nagrađen na brojnim međunarodnim natječajima diljem svijeta koncipiran je kao knjiga dokaza da sve što se radi treba raditi sasrcem. Srce, kao suština Podravkinog branda, proteže se kroz cijeli godišnji izvještaj. Središnji dio je rukopis Ante Tomića koji kroz svoj autobiografski zapis govori o Podravkinim proizvodima povezujući ih sa svojim odrastanjem. Time pokazuje kako su za miljune ljudi s ovih prostora Podravkini proizvodi povezani s uspomenama i odrastanjem. Kreativni tim agencije Bruketa&ŽinićOM koji je pripremio ovaj godišnji izvještaj su kreativni direktori Davor Bruketa i Nikola Žinić, art direktori Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović, copywriteri Davor Bruketa, Nikola Žinić, Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović, uz suradnju fotografa Marina Topića i Domagoja Kunića, voditelja projekta Drenislava Žekića iz Podravke, te produkciju Borisa Matešića, iz osječke tvrtke I.B.L.

Nagrađeni radovi uvršteni su u godišnjak "Red Dot 2007". Osim toga, izloženi su u muzeju "Red Dot Design Museum" u Essenu, najvećem izložbenom prostoru suvremenog dizajna koji na 4000 m2 okuplja 1000 najzapaženijih dizajnerskih radova i njihove autore svrstava među najvažnija imena suvremenog dizajna.

Komentiraj

Upišite Vaš komentar ili prijedlog vezan uz sadržaj.

Komentiraj

Pošalji prijatelju

Znate nekog koga bi ovaj članak mogao zanimati? Ništa lakše, upišite podatke, dodajte komentar i pošaljite.

Pošalji prijatelju

Podijeli na:

Dodatni sadržaji

Linkovi na servise kod kojih su objavljeni dodatni sadržaji.
Foto/photos/podravka/tags/bruketazinic/
Video/watch?v=N3NTG8B7YKk

Preskoči na: glavni sadržaj | glavna navigacija | pretraživanje