Lino i u nagradnoj križaljci

Nitko nije bio razočaran ili tužan, svi su iz dvorane otišli s najvećim osmijehom na licu i pitanjem: Kad će opet Lino višebojac?

Lino višebojac - bio je točan odgovor u nagradnoj križaljci školskog listaŠkolski časopis Duga koji donosi pregled svih aktivnosti OŠ Sračinec ove je godine imao posebni dodatak - nagradnu križaljku. Rješenje je glasilo „Lino višebojac", a na šarene kupone s likom medvjedića Lina upisalo ga je nekoliko stotina učenika. Ubacili su ih u veliku kutiju s Linovim likom koji se tako danima prije Lino višebojca zapravo počeo udomaćivati u njihovoj školi. Medvjedić je uskoro virio s brojnih crteža, okružen crveno-bijelim srcima smiješio se s velikih plakata, zaigrao se na šarenim transparentima, a pronašao je svoje mjesto i na majicama i kapama navijača. No najvažnije je da se smjestio u svaku dječju dušu i obogatio dječje snove i nadanja. Mnogi su se nadali da će baš njihov kupon osvojiti nagradu ili pak da će njihov razredni kolega biti najbolji, neki su sanjali da će stati na pobjedničko postolje, a neki da će svojim nastupom zadiviti cijelu dvoranu.

Lino i u nagradnoj križaljciNeki su svoje želje i ostvarili. Primjerice učenica petog razreda Marija Paljak, iako gotovo najsitnija višebojka, od početka je vjerovala u svoje mogućnosti. Pouzdavala se u svoju borbenost te kondiciju i spretnost koju stječe trenirajući tenis i sa 110 osvojenih bodova osvojila je prvo mjesto. Pobjedničkom peharu nadao se i učenik šestog razreda Dino Kuhar i kada je na put ostvarenja njegovog sna stao godinu dana stariji Luka Lukčić koji je kao i on osvojio 130 bodova, Dino je bez puno razmišljanja za pripetavanje izabrao nogomet. Bio je uvjeren da će mu redovni treninzi u lokalnom nogometnom klubu pomoći i to se i dogodilo.

Lino i u nagradnoj križaljciŽelja za pobjedom izvukla je Marina Ciglara iz navijačkog osmog razreda na parket sportske dvorane gdje ga je za dvoboj pod koševima čekao nogometaš Slaven Belupa Bojan Vručina i donijela mu nagradu - poklon paket Podravke. Nastojanje da pokaže da i cure znaju igrati nogomet motiviralo je osmašicu Nikolinu Šokman za natjecanje protiv golmana Mrmića. I to dvojice - starijeg Marijana koji se kiti medaljom sa svjetskog nogometnog prvenstva i mlađeg Antu koji u NK Varaždin gradi karijeru nastojeći doseći „vatrenog" tatu. I bila je uspješna šaljući neobranjivi udarac u kut gola.

Lino i u nagradnoj križaljciZvjezdane trenutke doživjela je i učenica četvrtog razreda Mia Šokman koja je nagrađena za tople stihove o značenju boja u njenom dječjem svijetu, mala Mia Habek koja je uz odličnu masku nosila i transparent na kojem je pisalo Volimo sport, volimo Čokolino, u svemu pobjeđujemo i baš nam je fino, te odlične gimnastičarke koje su za svoj nastup uz grickalice Lino višebojac osvojile i pozivnicu za nastup u finalu. Antonio Ivek, Domagoj Ladić i Ivan Miko bili su pak najsretniji u izvlačenju nagrada za vrijedne rješavače nagradne križaljke. No najvažnije je da nitko nije bio razočaran ili tužan, svi su iz dvorane otišli s najvećim osmijehom na licu i pitanjem: Kad će opet Lino višebojac?