Podravska klet i Pivnica Kraluš tradicionalno među najboljima

Pivnica „Kraluš“ i „Podravska klet“ svoj kultni status u hrvatskom ugostiteljstvu potvrdili su još jednom uvrštenjem među 100 vodećih hrvatskih restorana - Restauranti Croatica.

Podravskoj kleti ovo je osamnaesto priznanje struke i gostiju, a Pivnica Kraluš svoj je renome potvrdila četrnaesti put.

Podravkini ugostiteljski objekti, osim kvalitetom i maštovitošću gastronomske ponude, spojem tradicije i iznimnog, jedinstvenog interijera, poznati su i po prilagođavanju potrebama svojih gostiju.

- Ovo je priznanje potvrda kvaliteti našeg kulinarstva, ali i educiranom osoblju, kojemu je zadovoljstvo gostiju na prvome mjestu. Vodeći se time, ponudu jela kontinuirano prilagođavamo potrebama gostiju. Gosti i struka prepoznali su i nagradili naše nastojanje da njegujemo tradiciju i ujedno pratimo suvremene trendove i njihove potrebe... Jer, volim istaknuti da dobre restorane ne pamtimo samo po onome što nam je servirano u tanjuru nego i po načinu kako je to učinjeno. Iznimno smo ponosni što već gotovo dva desetljeća držimo svoj nepoljuljani status i cilj nam je nastaviti taj uspješni višegodišnji niz, ističe Branko Takač direktor ugostiteljstva.

Podsjetimo, projekt «100 vodećih hrvatskih restorana – Restauranti Croatica» provodi se od 1995. godine u suradnji poduzeća Abisal i Udruge restoratera Hrvatske s ciljem poticaja kvalitete u ugostiteljstvu. Istraživanje je ove godine obuhvatilo preko 2400 restorana u Hrvatskoj, a jedan od benefita koji objekt time dobiva je promocija tog prestižnog naslova u prostoru ugostiteljskog objekta. Stoga će na ulazu u Pivnicu i Podravsku klet i dalje stajati naljepnica „100 vodećih restorana“ koja gostu daje do znanja da objekt ima najviše preporuke gostiju i struke.

Fotografije objekata kao i izabrani recepti originalnih jela, bit će uvršteni u 20. izdanje vodiča kroz vrh hrvatske gastronomije „100 vodećih hrvatskih restorana 2014. – vodič za sezonu 2015/2016. godinu“. Također je opisano i što u njihovoj okolici vrijedi vidjeti pa bez obzira izaberete li Pivnicu Kraluš  u središtu grada ili Podravsku Klet na obroncima koprivničkog kraja, užitak u gastronomiji, interijeru i krajoliku, opravdat će vaš izbor.