Podravska klet i Pivnica Kraluš ponovo među najboljim restoranima u Hrvatskoj

Podravskoj kleti koja je više od tri desetljeća ponos ugostiteljstva ne samo Podravke nego i cijelog kraja to je već 14 priznanje, dok će se Pivnica Kraluš ovom visokom nagradom struke i gostiju okititi po deseti puta.

Pivnica Kraluš - kuhariPodravkini ugostiteljski objekti Pivnica „Kraluš“ i „Podravska klet“ ponovno su uvršteni u 100 vodećih hrvatskih restorana - Restauranti Croatica. Podravskoj kleti koja je više od tri desetljeća ponos ugostiteljstva ne samo Podravke nego i cijelog kraja to je već 14 priznanje, dok će se Pivnica Kraluš ovom visokom nagradom struke i gostiju okititi po deseti puta.
Nedvojbeno time je Podravkinim ugostiteljskim objektima honorirana višegodišnja iznimna kvaliteta kako u pripremi autohtonih jela i jedinstvenom interijeru koji čuva podravsku tradiciju, tako i u pristupu gostima i vođenju računa o njihovim specifičnim zahtjevima i potrebama.

Na ulazu u Pivnicu i Podravsku klet tako će i dalje stajati naljepnica „100 vodećih restorana“ koja gosta  obavještava da objekt ima preporuke prethodnih gostiju i struke. Uz to fotografije ovih objekata kao i izabrani recepti originalnih jela bit će objavljeni u posebnoj ediciji po nazivom "100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti".

Projekt "100 vodećih hrvatskih restorana – Restauranti Croatica" iniciran je 1995. godine radi poticaja kvalitete u ugostiteljstvu. Osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge. U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, da bi se ta brojka posljednjih godina popela na preko 2500 restorana. Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana provodi se u suradnji poduzeća Abisal i Udruge restoratera Hrvatske.