Farmaceutsko biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Belupo potpisali Sporazum o suradnji te Pismo potpore

Sporazum podrazumijeva suradnju Fakulteta i Belupa u znanstveno-stručnoj i nastavnoj djelatnosti, a Pismom potpore podupire se Farmaceutsko-biokemijski fakultet za prijavu projektnih prijedloga na Javni poziv za Europski fond koji je raspisalo Ministarstvo znanosti.

  • Sporazum podrazumijeva suradnju Fakulteta i Belupa u znanstveno-stručnoj i nastavnoj djelatnosti, međusobnu pomoć na području znanstveno-stručnih istraživanja, stručne posjete studenata Belupu te izvedbu praktičnog, odnosno eksperimentalnog dijela diplomskog rada
  • Pismom potpore Belupo podupire Farmaceutsko-biokemijski fakultet za prijavu projekta  “Jačanje znanstveno istraživačkih i inovacijskih kapaciteta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu“
  • Farmaceutsko-biokemijski fakultet će, uz potporu, aplicirati na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski Fond za Regionalni Razvoj 2014. – 2020. kako bi osigurao 43 milijuna kuna za adaptaciju 1362 četvorna metra prostora Fakulteta te nabavu suvremene opreme

Dekanica Farmaceutsko biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Jerka Dumić i predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić, mr.pharm., MBA potpisali su danas Sporazum o suradnji, kojem je prethodio nedavno potpisani Sporazum o suradnji Grupe Podravka i Sveučilišta u Zagrebu.  Riječ je o dokumentu koji podrazumijeva suradnju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Belupa u znanstveno-stručnoj i nastavnoj djelatnosti, međusobnu pomoć na području znanstveno-stručnih istraživanja, stručne posjete studenata Belupu, izvedbu praktičnog, odnosno eksperimentalnog dijela diplomskog rada.

Između inih budućih zajedničkih aktivnosti Belupo, kako Sporazumom tako i Pismom potpore, podupire Farmaceutsko-biokemijski fakultet za prijavu projekta  “Jačanje znanstveno istraživačkih i inovacijskih kapaciteta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu“. Farmaceutsko-biokemijski fakultet će, uz potporu, aplicirati na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski Fond za Regionalni Razvoj 2014. – 2020.“, koga je raspisalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kako bi osigurao sredstava namijenjena adaptaciji 1362 četvorna metra prostora Fakulteta te nabavi suvremene opreme.

„Ukoliko sredstva iz Europskog Fonda za regionalni razvoj budu odobrena, a očekujemo iznos od 43 milijuna kuna, predviđena investicija značajno će pridonijeti razvoju znanstveno-istraživačkih i nastavnih aktivnosti te jačanju inovacijskih kapaciteta Fakulteta“, kazala je dekanica Fakulteta prof.dr.sc. Jerka Dumić te pojasnila da poziv za dostavu projektnih prijedloga propisuje šest kriterija za odabir projekata. Kao peti kriterij propisana je "dodana vrijednost", koja je Javnim pozivom, između ostalog, definirana kao davanje osiguranja da će se realizacijom projekta stvoriti pretpostavke za suradnju s gospodarskim subjektom“.

„Jedna smo od najmodernijih i najefikasnijih kompanija u Hrvatskoj koja svoj uspjeh temelji na visokim standardima kvalitete koji se ogledaju i u našem načinu upravljanja ljudima – mi smo farmaceutska tvrtka koja brine za ljude, kazao je prvi čovjek Belupa, Hrvoje Kolarić. Prepoznajemo i cijenimo važnost ljudi, jer su naši zaposlenici nositelji svih aktivnosti i glavni faktor konkurentske prednosti na sve zahtjevnijem tržištu na kojem poslujemo. U skladu s tim značajna sredstva ulažemo u njihovo obrazovanje, usavršavanje, poboljšanje uvjeta rada, uspostavu sustava motiviranja, promicanje kompanijskih vrijednosti,  razvoj kompetencija.

Belupo u prijavi Fakulteta, kroz rekonstrukciju i adaptaciju postojeće istraživačke infrastrukture, vidi mogućnost stvaranja dodatnih uvjeta za razvoj suvremenih primijenjenih biomedicinskih istraživanja, koja odgovaraju potrebama gospodarstva. Ulaganje u istraživanja, inovacije, riječju primijenjeno znanje, smatramo svojom odgovornošću i dužnošću. Cijenimo stručnost i predanost znanstvenika Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji se iz dana u dan u svom radu rukovode najvišim principima profesionalnosti i humanosti“, kazao je Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa.