Čarobni baby finger food!

- Zanimljivost by coolinarika.com -

Mmm, kako se samo moja beba dobro hrani. Gotovo poželim biti u njezinoj koži. Svi ti ukusni komadići hrane izrezani na štapiće, kockice, trokutiće ili druge simpatične oblike, daleko su od jednolične dječje prehrane kakvu ja pamtim. A vi?

Mislite da vaša beba ne može osjetiti zasićenost svakodnevnom prehranom, onako kako se to događa nama "velikima"? Ukoliko ste potvrdno odgovorili na to pitanje, zastupajući interese vaše bebe i dižući glas u njezino ime, reći ćemo - i vaša beba voli neovisnost, uživa u istraživanju novih oblika, boja i mirisa i na prvom mjestu voli učiti kako bi bolje rasla.

No, i najmanji djelić vašeg truda bit će nagrađen slatkim mumljanjem i grlenim smijehom vaše bebe.

Zasigurno se pitate kakve veze finger food ima sa svim ovime. Udovoljit ćemo vašoj znatiželji i reći da, ma koliko prehranu svoga djeteta obogaćivali unoseći nove zdrave i ukusne namirnice primjerene njegovu uzrastu, pravi izazov nije samo vrsta hrane nego način hranjenja. Stoga, kada bi se pitalo vašu bebu, finger food bio bi njezin prvi odabir.

A sada mali vodič kroz finger food kulturu prije nego vas prepustimo recepturama i idejama našeg vještog kulinarskog tima. Za pripremu, obavezno je naoružati se bezgraničnim strpljenjem, univerzalnim osmjehom i – ništa manje bitnim – sredstvima za čišćenje. Prvi, pomalo nespretni dodiri dječjih prstića s hranom obično završavaju na vrlo neuobičajenim mjestima – televizoru, zidu… (ostatak prepuštamo vašoj mašti ili iskustvu). No, i najmanji djelić vašeg truda bit će nagrađen slatkim mumljanjem i grlenim smijehom vaše bebe.

Ono što vrijedi znati jest da je finger food osim zdrave, raznovrsne, zabavne i oku ugodne hrane i velika utjeha prilikom izbijanja zubića. Zato se nemojte čuditi ukoliko uskoro postane omiljena slobodna aktivnost vaše bebe.

Ne zaboravljajući da su i vaši prvi pokušaji bili nespretni, založite se za samostalnost u izboru i hranjenju i učinit ćete svijet mjestom kakvo vaša beba želi što bolje i što prije upoznati.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće